Weer

Benieuwd naar het weer? Toscane kent een Mediterraan klimaat dat uitnodigt tot genieten van het buitenleven. Alhoewel er een duidelijk verschil tussen de seizoenen is, kunt u er aanmerkelijk langer van mooi weer genieten dan in ons land. Geen wonder dat campings in Toscane zo geliefd zijn bij Nederlandse en Belgische vakantiegangers!

Het weer aan zee
Het weer in Toscane is sterk afhankelijk van de plek waar u zich bevindt. Dit heeft te maken met invloeden als de zee en bergen. Aan de kust is de gemiddelde temperatuur in de lente al 20 ºC, terwijl het kwik er ’s zomers 35 graden kan aanwijzen. Een constante zeebries uit de Tyrreense Zee brengt echter de nodige verkoeling.

Bij een Mediterraan klimaat horen droge zomers. In juli en augustus valt er nauwelijks neerslag aan de Toscaanse kust. De rest van het jaar valt er weinig neerslag, omdat het aan de horizon gelegen Corsica een groot deel ervan opvangt.

Het weer in de bergen
In de bergen is het over het algemeen een aantal grader frisser en regent het iets vaker. In de Apennijnen en de Apuaanse Alpen valt de meeste neerslag. Vooral in de maanden oktober, november, april en mei heeft u hier kans op buien. Het weer is in de winter fris, maar vriest en sneeuwt eigenlijk alleen in de hoogstgelegen gebieden.