Stranden

Toscane staat bekend om een glooiend landschap met wijnboerderijen, zonnebloemvelden en cultureel-historische bezienswaardigheden. Maar de stranden van Toscane zijn minstens zo fotogeniek. Vrijwel de gehele kustlijn aan de Tyrrheense Zee is bedekt met een brede strip goudgeel zand, dat uitnodigt tot zonnebaden en verkoeling zoeken in de zee.

Zowel op het vasteland zelf als op de zeven eilanden voor de kust vindt u schitterende stranden. Het eiland Giglio stond eerst bijvoorbeeld vooral bekend om haar prachtige stranden, maar kwam onlangs in het nieuws toen het cruiseschip de Costa Concordia er averij opliep.

Beroemde stranden
Piombino, Viareggio, Capalbio en Forte dei Marmi zijn enkele van de stranden die de moeite van een bezoek waard zijn. Alhoewel het hier ’s zomers druk kan worden, treft u hier geen toestanden aan zoals bij de Spaanse Costa’s. Stijl en rust zijn hier nog altijd de kernwoorden.

Viareggio is behalve om zijn strand ook bekend om de mondaine sfeer, met luxe terrasjes, een haventje gevuld met dure jachten  en chique boetieks. Elk jaar viert  Viareggio een uitbundig carnaval met een spectaculaire optocht en ongelooflijke vuurwerkshow op vastenavond.

Vakantie aan het strand
Wie op vakantie wil naar een camping in Toscane, zal zien dat veel van deze vakantieparken direct aan zee liggen. Voorbeelden van kampeerterreinen die toegang tot een zandstrand bieden zijn Camping Park Albatros en Camping Le Capanne.